Kącik kulinarny ?

Wafle czekoladowe ?

1 opakowanie wafli
250g margaryny
2 kopiate łyżki kakao
½ szklanki cukru (100g)
8 łyżek wody
6 łyżek mleka w proszku

Sposób przygotowania:

1. Margarynę, kakao, cukier i wodę przełożyć do garnka i mieszając od czasu do czasu zagotować.
2. Ostudzić. (Można garnek włożyć do zimnej wody, wtedy masa szybko się ostudzi).
3. Do wystudzonej masy dodać stopniowo mleko w proszku, szybko mieszając najlepiej trzepaczką, aby nie powstały grudki.
4. Smarować wafle masą i układać jeden na drugim.
5. Gotowe obciążyć deską, która przykryje całą powierzchnię wafli. Na desce postawić coś ciężkiego np. garnek z wodą.
6. Odstawić w chłodne miejsce na parę godzin. Kolejno pokroić na dowolnej wielkości kawałki.

Smacznego!

#DOSLGnaszyn-Kawodrza

Adres: Ul. Spółdzielczości 4a

Godziny otwarcia:

Poniedziałek 09:00 - 15:00
Wtorek 09:00 - 15:00
Środa 09:00 - 15:00
Czwartek 11:00 - 17:00
Piątek 11:00 - 17:00

Jesteśmy do Twojej dyspozycji.

#PLIKIDOPOBRANIA

Opis projektu
Sprawdź aktualny stan powietrza w Częstochowie

Interaktywna mapa smogowa

Wyświetl mapę